Autor: Triin Tabur • 17. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sügisel võetakse ette saatekirjad

Eesti Perearstide Selts kavatseb koos Põhja-Eesti Regionaalhaiglaga (PERH) hakata testima uut saatekirjade edastamise süsteemi. Esialgse plaani järgi alustatakse e-saatekirja katseprojektiga juba eeloleval sügisel.

Sotsiaalministeeriumi e-ter shy;vise osakonna juhataja kohusetäitja Pille Kingi sõnul kavatsetakse uuendusega suurendada perearsti rolli nii, et krooniliste haigustega hakkaks eriarstile pöördumine toimuma perearsti kaudu. Praegu võib patsient minna otse eriarsti juurde.

Kink selgitas, et digiregist shy;ratuuri projektiga arendati välja tervise infosüsteemi (TIS) saatekirjade, uuringuvastuste ja broneerimise teenus. Saatekirju ja vastuste saatmise võimalust kasutavad arstid juba praegu. Näiteks saab perearst saata TISi kaudu saatekirja eriarstile, patsient aga võib patsiendiportaalis oma saatekirju vaadata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099