Autor: Violetta Riidas • 3. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talving: Eelleping riigiga lihtsustaks missioonile minemist

Lääne-Tallinna keskhaigla kirurgia- ja anestesioloogiakliiniku juhataja, anestesioloog Jaak Talving on käinud missioonil Indoneesias ja Haitil ning aidanud sisustada Afganistani väikehaiglat. Ta leiab, et eelleping riigiga aitaks tööandjaga kergemini kaubale saada, kuna missiooni ajaks tuleb võtta palgata puhkus.

Talving on üks Eesti kümmekonnast päästemeedikuks koolitatud arstist. Eestis loodi päästemeeskond aastal 1997, dr Talving liitus sellega kolm aastat hiljem, kirjutas Õpetajate leht.

Üks asi, millega missioonile mineja peab arvestama, on see, et keegi teda ei oota – ei oskagi oodata. „Pead minema kohale, endale paiga leidma ja ennast tõestama,” räägib Jaak Talving oma mitmele kogemusele toetudes. Nõukogude-aegsed inimesed mäletavad, et kõige tähtsam asi tollases elus oli tutvus. Missioonid on Jaak Talvingule näidanud, et tutvusteta ei saa hakkama õieti mitte kusagil.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099