Autor: Violetta Riidas • 5. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

15% puhkuselt tulijaist kogeb tööl stressi

Rootsis tehtud uuringu kohaselt tunneb 15 protsenti suvepuhkuselt tulevatest palgatöölistest tagasi tööl olles suuremat või väiksemat stressi. Tööeluga harjumine võtab puhkuselt tulles aga pea kõikidel vähemalt kaks nädalat aega.

«Siiski on vaid väike osa töötajatest puhkusejärgse tööstressi tõttu olnud sunnitud pöörduma arsti poole,» vahendas Tarbija24 ajalehele Uusi Suomi intervjuu andnud töötervishoiu ameti osakonnajuhatajat Marianna Virtaneni.

«Ohu märkideks on pidev stress ja pikka aega kestnud unetus,» hoiatas ta. Sageli põhjustab unetust ja stressi krooniline väsimus ning rahulolematus oma töökohaga. Töötervishoiuameti hinnangul võtab puhkuselt tulijail tavapärase töörutiiniga harjumine kaks nädalat aega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099