Autor: Triin Tabur • 13. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digiretsept pälvis teadlaste kriitikat

Tallinna Tehnikaülikooli Küberneetika Instituudi juubelil kogunenud teadlased on uhked mitme enda saavutuse üle, kuid samas kritiseerisid riigi infosüsteemide arendustegevust, näiteks digiretsepti käivitamist.

Kuigi küberneetikainstituudi teadlased peavad probleemiks riigi kui infosüsteemide tellija suutlikkust sõnastada oma tellimust, näiteks võib tuua digiretsepti projekti, vahendas ERR.

"Teine asi, mis on kindlasti tähtis, on tellija suutlikkus tellimust sõnastada - kirja panna, mida ta tahab, ning teostada järelevalvet selle üle, et see toode, mida ta saab, vastab tahtmistele. Kui ei ole teada, mida tahetakse, siis saadakse nii palju kui on küsitud," selgitas küberneetikainstituudi juhtivteadur Tarmo Uustalu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099