19. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heidit Kaio: toimetused võiksid võtta kannatanult allkirja

Toimetused võiksid võtta inimeselt, kes tulevad rääkima oma lugu haiglas toimunust, allkirja selle kohta, et haigla võib avaldada haigusloo andmeid, leidsid ajakirjanik Heidit Kaio raadiosaates Magneet.

„See on erakordne. Esimest korda Eestis võtavad arstid kätte ja avaldavad oma versiooni. Kusjuures nad jäävad seaduse piiresse,“ rääkis Kaio. „See on arstide poolt väga kõva samm, et nad selle ette võtsid. Millalgi pidi see juhtuma,“ lisas ta.

Kaio nõustus, et arstiteemalised lood meedias on sageli ühepoolsed, kuna üks pool saab rääkida ja teise poole sõnavabadust piirab Hipokratese vanne ja seadus. Tihti on seetõttu ka tegemist emotsionaalse rünnakuga, millele sisulist arutelu ei järgne.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099