Autor: Triin Tabur • 2. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kliinikumi vastsündinute osakonnal 30. juubel

TÜ Kliinikumi Lastekliiniku vastsündinute osakond tähistab 3.- 4. septembril oma 30. juubelit. Selle sündmuse puhul kutsutakse lastekliinikusse 4. septembril kokku väga enneaegselt sündinud ja haiglas ravil viibinud väikesed patsiendid koos vanemate ja õdede-vendadega.

Lastekliiniku vanemarst-õppejõud dotsent Heili Varendi: "Kolmekümne aasta jooksul on enneaegsete ja/või haigena sündinud vastsündinute võimalused ellu jääda ja terveks saada oluliselt paranenud, selle nimel töötatakse käsikäes laste intensiivravi, lastekirurgia, geneetika ja teiste valdkondade spetsialistidega. Aastate jooksul on osakonnas ravil viibinud peaaegu 20 000 vastsündinut ja imikut. Kokkutulekule kutsume seetõttu vaid väga enneaegsena sündinud lapsed."

Ürituse avamine toimub kell 11.00 ning programmis on arendavad tegevused lastele värskes õhus, loengud lapsevanematele ning mustkunstniku etendus koos trikkide õpetusega. Kohapeal on üles seatud ka kaisukaruhaigla, kus lapsed saavad ise haigeid kaisukarusid ravida, nende haavu siduda ning nende eest hoolitseda. Esinevad laululapsed ning võimlemisklubi Finess võimlejad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708