Autor: Kadi Heinsalu • 17. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WHO: vaesuse vähendamine ei jõua vaimse tervise häiretega inimesteni

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) tutvustas eile, 16.09, oma vaimse tervise ja arengu raportit „Targeting people with mental health conditions as a vulnerable group“.

Raporti kohaselt ei jõua enamik vaesuse vähendamise ja arengu programme vaimse tervise häiretega isikuteni. Näiteks 75-85% abivajajatest ei oma mingit juurdepääsu vaimse tervise teenustele. Vaimsed ja psühhosotsiaalsed kõrvalekalded seonduvad koguni 90% ulatuses töötusega. Lisaks ei pakuta sihtgrupile ka hariduslikke ja ametialaseid programme, mis võimaldaks neil rakendust leida.

Raporti kohaselt peavad poliitikategijad vaimse tervise ja psühhosotsiaalsete häiretega isikute vajadustele senisest tunduvalt rohkem tähelepanu pöörama ja seda eriti järgmistes valdkondades:

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099