Autor: Triin Tabur • 27. september 2010
Ainult tellijatele

Eestlaste leiutis võimaldab hemodialüüsi jälgida reaalajas

Tallinna Tehnikaülikooli teadlased töötavad neeruasendusravi optilise jälgimise tehnoloogia kallal. Uus tehnoloogia võimaldaks arstidel jälgida patsiendi verepuhastust ehk hemodialüüsi reaalajas ning teha korrektuure protseduuri ajal.

Hemodialüüsi tehakse inimestele, kelle oma neerud ei tööta. Haige käsivarrel punkteeritakse kaks veresoont ning nende kaudu juhitakse veri läbi filtri, kus see puhastub ning siirdub tagasi organismi. Dialüüsi tulemuslikkust hinnatakse praegu vereanalüüside abil, mida võetakse kord kuus või isegi kvartalis, vahendas ERR uudistesaadet "Aktuaalne kaamera".

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708