30. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neeruasendusravi vajajate arv kasvab diabeetikute arvel

Kroonilise neerupuudulikkusega haigete arv on kasvanud viimasel ajal 5–10 protsendi võrra aastas – haigetest moodustavad suure osa diabeedi- ja vererõhuhaiged, keda on paremini ravitud ja nad elavad kauem, kuid põhihaiguse tagajärjel saavad kahjustada neerud.

Kroonilise neerupuudulikkusega haigete arv on kasvanud viimaselajal 5-10 protsendi võrra aastas - haigetest moodustavad suure osadiabeedi- ja vererõhuhaiged- keda on paremini ravitud ja nad elavadkauem- kuid põhihaiguse tagajärjel saavad kahjustada neerud.

Varem ei olnud häid diabeediravimeid ja selle haigusega inimesedei elanud enamasti nii kaua- et neerupuudulikkus jõuaks väljaareneda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708