Autor: Triin Tabur • 30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stiimulid parandavad töötervishoidu

Majandusstiimulite kavad, millega julgustatakse ettevõtteid investeerima riskide ennetamisse, on tööõnnetuste ja kutsehaiguste sagedust vähendada püüdvate valitsuste jaoks tõhus abivahend, leidis eile avaldatud uuringus Rahvusvahelise Tööhügieeni Assotsiatsioon.

Paljud Euroopa Liidu liikmesriigid on juba pakkunud mitmesuguseid rahalisi hüvitisi ettevõtetele, kes investeerivad töökohtade ohutumaks muutmisesse. Selliste hüvitiste hulka kuuluvad nii riigitoetused ja väiksemad kindlustusmaksed kui ka maksusoodustused ja soodustingimustel pangalaenud parimatele ettevõtetele.

„Meie majandusstiimulite projekt on juba praegu innustanud mitmeid Euroopa Liidu liikmesriike üksteise kogemustest õppima ning vahetama stiimulikavade väljatöötamise häid tavasid,“ ütles EU-OSHA direktor Jukka Takala. „Kokkuvõttes näitab aruanne, et majandusstiimulid võivad olla tõhusad kõikides liikmesriikides, hoolimata nende sotsiaalkindlustus- ja õnnetuskindlustussüsteemide suurtest erinevustest.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099