Autor: Triin Tabur • 1. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülekaalu teket võib soodustada viirus

California ülikooli teadlased leidsid, et rasvumist võib soodustada adenoviirus, mis põhjustab ka ülemiste hingamisteede haigusi.

Uuringu tulemuste põhjal peetakse võimalikuks, et tüsedus võib nakkav olla, vahendas Tarbija24 portaali geniusbeauty.com.

Katsealusteks oli 124 last vanuses 8 kuni 18. Adenoviirus-36 avastati enam kui viiendikul rasvunud lastest ning vähem kui kuuel protsendil ülejäänutest. Teisiti öeldes olid viiest viirusekandjast neli ülekaalulised. Laboritulemused näitasid, et viirus kiirendab rasvkoe rakkude kasvu ja tootmist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099