Autor: Kärt Blumberg • 4. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nobeli meditsiinipreemia pälvis lastetusega võitleja

Iga-aastast Nobeli-rallit alustati traditsiooniliselt füsioloogia- või meditsiinipreemiaga, mille pälvis briti füsioloog Robert Edwards.

Rootsi Karolinska instituudi Nobeli assamblee nimetas Nobeli meditsiinipreemia laureaadiks Edwardsi, keda Rootsi meedia pidas suursoosikuks juba enne otsuse teatavaks tegemist. Instituut hindas kõrgelt Cambridge´i Ülikooli endise teadlase Edwardsi panust läbimurde saavutamisse kehavälises viljastamises, vahendas Postimees Reutersit.

«Tema saavutused on teinud võimalikuks viljatuse – haigusseisundi, mis vaevab suurt osa inimkonnast, rohkem kui kümme protsenti kõikidest paaridest üle kogu maailma – ravimise,» seisis Karolinska Instituudi avalduses.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099