Autor: Kärt Blumberg • 6. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amet: uut ja hullemat gripiviirust sel hooajal ei tule

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar on kindel, et mõnda uut ja hullemat gripiviirust sel hooajal ei tule, tõenäoliselt hakkab ringlema eelmise hooaja pandeemiline viirus A(H1N1).

«Suure tõenäosusega on elanikkonna hulgas alles ja varjatud kujul ringlemas seesama pandeemiline gripiviirus A(H1N1). See viirus võib lähinädalatel välja ilmud ja nüüd on küsimus, millised on selle viiruse levikuvõimalused edaspidiseks. Selle viiruse levik lähikuudel on ilmselt olemas, ja miks? Selle pärast, et möödunud pandeemilise gripi vastast vaktsineerimise tulemusena suutsime me ära vaktsineerida Eesti elanikkonnast ainult 2,6 protsenti – üks Euroopa Liidu madalamaid näitajaid,» selgitas Kutsar, vahendas Tarbija24.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099