Autor: Violetta Riidas • 20. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes tänu Dehkole amputatsioone üha vähem

Soomes on diabeedist tingitud lisahaigusi viimase kümne aasta jooksul üha vähemaks jäänud. Eriti on kahanenud amputatsioonide arv, näitab statistika.

Ka südame- ja ajuinfarkte esineb märgatavalt harvemini. Kas au kuulub Dehkole ehk sealsele diabeedi ennetamise ja jälgimise programmile? “Raske on öelda, kas need muutused oleksid ka Dehkota olnud, aga Dehko on diabeediravi arengut kindlasti soodustanud,” leidis hanke peasekretär Maria Aarne.

Soome muutus eeskujuksDiabeedi ravimisel on Soome teistele riikidele eeskujuks, kuna sai esimesena maailmas oma rahva jaoks II tüüpi diabeedi ennetusprogrammi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099