Autor: Violetta Riidas • 27. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolumbus ei toonudki süüfilist Euroopasse

Legendaarse maadeavastaja Christoph Kolumbuse pesi tõvekülvamise patust puhtaks paarsada aastat varasemate süüfilisekahjustustega luustike leid.

Christoph Kolumbust ja tema meeskonda on pikka aega süüdistatud selles, et nad oma ajaloolise esmareisiga kandsid süüfilisenakkuse Ameerikast Euroopasse. Usutavasti tõid nad 1493. aastal Hispaaniasse koos uudistega Atlandi-tagustest maadest ka Uus Maailmas seigeldes külge saadud potentsiaalselt surmava haiguse idud.

Nüüd on aga annavad teadlaste leitud tõendeid mõista, et too tõbi oli Euroopas olemas ammu enne Kolumbuse sündi, vahendas Forte ajalehte The Daily Mail.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099