Autor: Triin Tabur • 4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lehtmets: haigekassa tulevik vajab hädasti arutelu

Praegu on viimane aeg arutada haigekassa süsteemi jätkusuutlikkuse üle, arvas Eesti Psühhiaatrite Seltsi juht Andres Lehtmets.

"Kas me oleme kindlad, et haigekassa süsteem on jätkusuutlik, ütleme, järgmise kümne aasta perspektiivis? Praegu oleks viimane aega hakata leidma ka teisi lahendusi, vähemalt arutama nende üle," rääkis Andres Lehtmets ETV saates "Foorum", vahendas ERR uudised.

Saatekülaline kahtles, kas ravijuhtude arvu suurendamine realiseerub kavandatud kujul. Lehtmetsa sõnul on tänapäeva tervishoid paljuskii tehniline ning ainult arsti vastuvõtust jääb sageli väheks. "Sageli on vaja uuringuid, suhteliselt kallist ravi. Me peame ikkagi tõdema, et lähiajal see oluliselt ei parane."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099