Autor: Triin Tabur • 9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lastefond katab osa 5-aastase tüdruku kulukast krambiravist

Sonja on 5-aastane Ida-Virumaa tüdruk, kellel on ravile raskesti alluv epilepsia vorm – Dravet sündroom, mille raviks soovitatakse Diakomiti ravimit. Vajalik ravim aga ei kuulu haigekassa soodustatud ravimite nimekirja.

Ravim maksab pea 4000 krooni. Selle eest saab 60 kapslit, millest jätkub kaheks kuuks. Abi on otsitud ka haigekassalt, kuid haigekassa seda ravimit ei kompenseeri. Soovituslikult peaks Sonja ravikuur kestma 6-12 kuud, vahendas Delfi Tartu Ülikooli Lastefondi.

Lastefondi nõukogu võttis vastu otsuse toetada Sonja ravi ning katta kõik Diakomiti ravimimile minevad kulutused ehk kuni soovituslikud 12 kuud. Toetuse kogusumma ulatub kokku ligi 24 000 kroonini.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099