Autor: Kärt Blumberg • 15. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NET-kasvajad tihti varjatud

Neuroendokriinsed ehk NET-tuumorid esinevad 5–8 inimesel 100 000 elaniku kohta. Samas tingituna enamiku NET-tuumorite suhteliselt aeglasest kliinilisest kulust on haiguse prevalents enamasti suhteliselt kõrge.

NET-kasvajate ravi nõuab paljude erialade tihedat koostööd. Patsiendi eluiga on otseses sõltuvuses sellest, milliste kogemuste ja võimalustega on teda raviv arst ja asutus.

NET-kasvajaid tuntakse mitmekesise ja mittespetsiifilise sümptomaatika poolest, mis kulgeb aastaid varjatuna. Nii satuvad patsiendid oma kaebustega väga erinevate erialade spetsialistide juurde. Statistika järgi saab keskmine NET-patsient korrektselt diagnoositud ravi 5–7 aastaga mõne muu diagnoosi alusel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708