Autor: Kärt Blumberg • 26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põdder: Ega me, tohtrid, turgu ei tunne

Meditsiiniseadmete turul liigub igasugust aparatuuri, ka meie tohtrite jaoks tundmatut. Et hankel otsustada sellise seadme üle, vajavad arstid sõltumatut ekspertiisi. Väga hea võimaluse selleks annaks meditsiiniseadmete andmebaas, rääkis Jõgeva haigla juht Peep Põdder.

Kui riigihange on välja kuulutatud, siis puudub haiglal läbirääkimiste võimalus pakkumise teinud firmadega, samas väljastpoolt firmat ühtegi sõltumatut eksperti pole võtta, kes annaks adekvaatse ülevaate seadme tehnilistest näitajatest, rääkis Põdder.

"Tehniliste näitajate reaalset kontrolli teha ei ole võimalik. Väga palju sõltub tohtrist, kes aparaadiga hakkab töötama ja paberitest, mis hankele on saadetud," sõnas Põdder. "Aga ega me, tohtrid, turgu ei tunne. Meil puuduvad paljud laial turul tuntud firmad."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099