Autor: Violetta Riidas • 1. detsember 2010
Ainult tellijatele

Haiglad pääsesid ennetavatest trahvidest

25. novembril läbis kolmanda lugemise Ringhäälinguseaduse, kriminaalmenetluse seadustiku, tsiviilkohtumenetluse seadustiku ja võlaõigusseaduse muutmise seadus, mis puudutas ennetavate trahvidega otseselt ka haiglaid. Vandeadvokaat Ants Nõmperi kommentaar.

Nõmper: "Parlamendi menetlus käigus muutus eelnõu oluliselt ja seetõttu ei täitunud õnneks haiglate jaoks must stsenaarium. Ennetuslikke kahjuhüvitisi saab nõuda ainult isiku au teotamise, muu hulgas ebakohase väärtushinnanguga või ebaõigete andmete avaldamisega, isiku nime või kujutise õigustamatu kasutamise, eraelu puutumatuse või muu sarnase isikuõiguse rikkumise korral. Mittekvaliteetse tervishoiuteenuse tagajärjeks on üldjuhul tervise kahjustus või surm, mitte aga au teotamine vms. Seega ei pea haiglad ennetuslike kahjuhüvitiste pärast muretsema. Eelkõige hakkab seadus pigistama meediaettevõtteid."

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708