Autor: Violetta Riidas • 2. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarma: Toimub arengukavasse mittekuuluvate haiglate väljasuretamine

Eesti Eratervishoiuasutuste Liidu (EETAL) juhatuse liige Ivo Saarma pidas ettekande teemal "Erameditsiini lootusetu konkurents", kus juhtis tähelepanu, et arengukavahaiglad ja sinna mitte kuuluvad ei konkureeri võrdselt. Samas pole kriteeriume, mille järgi haiglaid sinna arengukavasse valitakse ja kuidas sinna on võimalik püsima jääda.

Haiglad jagunevad Eestis arengukava ja mitte arengukava haiglateks. Haiglateenust pakub 67 asutust. Eestis on 13 erahaiglat. Arengukavasse kuuluvaid haiglaid on 24.

2009 vähendati arengukavasse mittekuuluvatel haiglatel lepingumahtu 10-20%. Kui haiglavõrgu arengukavaga mitteseotud raviasutused said 2010. aastal vaid 7% raviks mõeldud haigekassa rahast, siis selle raha eest tuli teha 15% ravijuhtudest. Ei saa sugugi öelda, nagu mitte arengukava haigla töötaks haigekassa rahadega ebaefektiivselt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099