Autor: Violetta Riidas • 7. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eutanaasia lubamine pole parteides jutuks olnud

Kuigi poliitikud tervitavad diskussiooni aktiivse eutanaasia lubamise üle, ei ole ükski partei oma kindlat seisukohta selles küsimuses veel kujundanud.

Riigikogus Isamaa ja Res Publica Liitu esindav ajaloolane Lauri Vahtre ütles, et praktikas on eutanaasiat sallinud enam-vähem kõik ühiskonnad ajaloo algusest peale ning kuni 20. sajandini ei arvanud keegi, et inimest, kaasa arvatud piinlevat surijat, tuleb iga hinna eest nii kaua kui võimalik elus hoida. Surijal on Vahtre sõnul aidatud kas ellu jääda või kui seda on peetud võimatuks, siis on tal lastud surra, kirjutas Tarbija24.

«Kui see ei olnudki päris «ametlik» teguviis, siis vaadati sellele läbi sõrmede,» märkis Vahtre. Tema sõnul ei ole eutanaasia kohta olemas ühte, selget, lihtsat ja igavest lahendust, mis ütleks kas «igal juhul» või «ei iial».

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099