Autor: Kärt Blumberg • 24. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Everaus: kes toetavad eutanaasiat, endale seda ei küsi

Eesti Bioeetika nõukogu esimees professor Hele Everaus ütles täna sotsiaalministeeriumis selleteemalisel konverentsil esinedes, et need, kes on varem sõnades eutanaasiat toetanud, küsivad ise endale seda haruharva.

Everausi sõnul räägivad eutanaasiast enamasti hea tervise juures olevad inimesed. Seda toetavad ka uuringu tulemused, mille järgi hooldekodude asukatest on 90 protsenti selle vastu. «Minult pole veel keegi halastussurma küsinud,» väitis ta, kirjutas Tarbija24.ee.

Professor tõi näite, kus naine tõi tagantjärele haiglasse oma mehe kirja, milles see oli soovinud lootusetus seisundis enda suhtes aktiivset eutanaasiat rakendada, kuid arst ütles, et patsient ise ei maininud seda kordagi, tundes hoopis elavat huvi talle osutatava ravi ja ravimite vastu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099