Autor: Kadi Heinsalu • 15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome Meditsiinimõjutaja 2010: Dokratese peaarst

Soome arstide lehe Mediuutiset tänavuse meditsiinimõjutaja tiitli sai onkoloogiahaigla Dokrates peaarst Timo Joensuu. Erakapitalil põhinev Dokrates teeb koostööd ka Ida-Tallinna Keskhaiglaga.

Joensuu valiti meditsiinimõjutajaks täiesti uuelaadse tegevuse loomise eest. Varem ei usutud Soomes, et üks erakliinik võiks vähiravi edukalt korraldada.

Joensuu ise töötab väga intensiivselt. Ta tuleb tööle juba kell viis hommikul, kell kaheksa hakkab patsiente vastu võtma, mis kestab 12 tundi. "Motiveeeritus on tohutu," kommenteeris seda Joensuu. Ta asutas Dokratese koos füüsik Pekka Aalloni ja rahandusspetsialist Harri Puuruseniga. Kliinik asutati 2007. aastal koostöös Eiran haiglaga. Alguses sai Dokrates rõske vastuvõtu osaliseks, mida asutajad oskasid ka oodata. Joensuud see tagasi ei hoidnud, tema meelest peab jaksama tööd teha ka ilma püssirohuta. "Olukord on hakanud rahunema, oleme saanud töörahu ja inimesed on hakanud uskuma, et era- ja avalik sektor suudavad head koostööd teha," rääkis Joensuu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708