Autor: Triin Tabur • 25. detsember 2010
Ainult tellijatele

Platseebo toimib ka pettuseta

Harvardi Meditsiinikooli teadlaste poolt läbi viidud ebahariliku eksperimendi kohaselt aitab platseebo tervenemisele kaasa ka siis, kui patsiendid on teadlikud, et neile manustatakse arstirohu asemel suhkrutablette.

Nõnda nimetatud suhkrutablette kasutatakse tavaliselt peamiselt uuringutes, kus katsetakse uusi ravimeid. Sellistes katsetes jäetakse patsientidele ütlemata, kas neile antakse päris ravimeid või aktiivsete toimeaineteta tablette kindlustamaks, et uue medikamendi potentsiaalsele kasutegurile antakse objektiivne hinnang. Samas on vitamiinide või ohutute ning reaalse mõjuta rohtude välja kirjutamine laialdaselt levinud ka laboritingimustest väljaspool, kirjutas teadus.err.ee.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708