Autor: Kadi Heinsalu • 28. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis kaalutakse kolme embrüo siirdamise keeldu

Sotsiaalministeerium hakkab järgmisest aastast arvestust pidama selle üle, kui paljudel juhtudel siirdatakse naisele kehavälise viljastamise (IVF) käigus kolm embrüod korraga, mis on paljudes riikides keelu all.

Vastava määrusega täiendatakse tervishoiuandmete kogumise aruannet. Eelnõu seletuskirja kohaselt hakatakse koguma andmeid selle kohta, mitu embrüot siirdatakse. Mitme embrüo siirdamine toob endaga kaasa riski mitmikraseduse tekkeks, millega võivad kaasneda komplikatsioonid.

Kahe embrüo siirdamise poliitika on praegu tavaline enamikus Euroopa maadest. Valikuline ühe embrüo siirdaine on praegu embrüo siirdamise poliitika osa (seadusandluse ja/või juhtnöörida/vabatahtliku kokkuleppe kaudu) viies ELi riigis. Kolme ja nelja embrüo siirdamist tuleks vältida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708