Autor: Triin Tabur • 11. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolerapuhang Haitil on saanud rahvusvahelise leviku

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on Haitil registreeritud tänavu 3. veebruari seisuga 215 936 koolera haigusjuhtu, neist 4131 on lõppenud surmaga, teatas Terviseamet.

Haiti kooleraepideemia põhjustajaks on koolera vibriooni serogrupp 01, biotüüp El Tor, serotüüp Ogawa. Koolera haigustekitaja on laboratoorsete uuringute andmetel seotud Lõuna Aasias levinud kooleratekitajaga.

Koolera on väljunud Haiti piirest ja omandanud rahvusvahelise leviku. Naaberriigina on koolerast enim ohustatud Dominikaani Vabariik – 3. veebruari seisuga oli seal registreeritud 336 haigusjuhtu, sh üks surmajuht.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099