Autor: Merike Kungla • 17. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Räpina haigla uus õendusosakond ahvatleb nii töötajaid kui patsiente

11. veebruaril avatud haigla õendusosakonna juurdeehitus oli esimene Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERF) toetusrahade toel valminud hooldusraviosakond Eestis.

„Kui meil oli kolmapäeval avatud uste päev, siis oli huvi juurdeehituse vastu väga suur,“ rääkis Räpina Haigla juhatuse esimees Miia Sultsmann. „Meie töötajad kuulsid ka, kuidas patsiendid omavahel arutasid, et mida peaks küll tegema, et perearst neid siia haiglasse saadaks.“ Haigla uue hooldusosakonna patsientideks on põhiliselt Räpina valla ja lähivaldade elanikud. “Kodulähedane hooldushaigla on eakatele inimestele väga oluline ja meie patsiendid ongi enamasti eakad,” rääkis Sultsmann.

Uued ruumid on avarad, pakkudes mugavat eluolu nii patsientidele kui ka paremaid töötingimusi personalile. Sultsmanni sõnul on neil vanades palatites väga kitsad olud ja seal on raske patsiente hooldada. „See on väga raske töö nii füüsiliselt kui ka psüühiliselt,“ nentis Sultsmann. „Tihti oli inimesi liiga palju ja samas ei saa mõnda patsienti ka koju saata, sest ta vajab hoolt. Nüüd on tingimused inimlikumad, ruumid avaramad jne.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099