1. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apteekrid saavad kvaliteedi parandamiseks peagi juhise

Apteekrid aitavad erialatöötajate taseme parandamiseks ja ühtlustamiseks koostada kvaliteedijuhist, mille eesmärk on vähendada vaid müüja rollis olevate apteekrite hulka ja panustada rohkem nõustamisoskustele.

Eesti Apteekrite Liidu ja ravimiameti kohtumisel 13. jaanuaril lepiti kokku Eesti üldapteekide kvaliteedijuhise loomises. Asjaosalised leidsid, et apteekrite töös on aspekte, mida ei saa või pole mõistlik sätestada seadustega, küll saab seda teha kvaliteedijuhises. Juhis peaks valmis saama aasta lõpuks.

“Apteegiteenuse kvaliteedijuhis peab aitama paremini mõista, mis on kvaliteetne apteegiteenus ning mida ootab ja vajab ravimiostja,” selgitas ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp. Juhises tuuakse tema sõnul välja apteegi tegevuse ja kvaliteedi olulised näitajad ning arengusuund.Eesti Apteekrite Liidu esimehe ja Paide apteekri Kai Kim shy;meli sõnul teevad paljud apteek shy;rid juba praegu tööd väga korralikult ja nemad otseselt mingit juhist ei vaja. Samas oleks siiski hea, kui juhis oleks kirja pandud.“See standard annab võimaluse apteekril endal mõelda, kas tema käitub sobival viisil ja kas ta saaks midagi paremini teha,” ütles Kimmel.Teisalt saaks apteegi juht uut inimest tööle võttes juhist näidata ja öelda, kuidas just peab selles apteegis töötama, leidis Kimmel. Kolmandaks looks kvaliteedistandardi olemasolu võimaluse kõrvutada võrreldavaid apteeke. “Pole mingi saladus, et meil on praegu apteeke, kes tegelevad ainult ravimite müügiga, ja apteeke, kes tegelevad kõikide töölõikudega, mis ravimiseaduses kirjeldatud, ja enamgi veel,” nentis Kimmel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099