Autor: Triin Tabur • 4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autoimmuunset haigust saab välja lülitada

Londoni ülikooli Imperial College teadlased avastasid proteiini, mis toimib keha põletike puhul nagu väljalülitusnupp. Avastuse teinud teadlased usuvad, et proteiini abil saab arendada uusi viise autoimmuunhaiguste raviks.

Proteiin, mille abil Londoni teadlaste arvates autoimmuunhaigusi ravida saab, kannab nimetust IRF5. Nimetatud proteiinil on omadus mõjutada valgete vereliblede tegevust, "öeldes" neile, kas suurendada või piirata põletikku või mitte, vahendas teadus.err.ee.

Uuringut juhtiva teadlase Irina Udalova sõnul on tegemist põneva avastusega, sest uuringust saadud info alusel on võimalik luua molekule, mis sekkuvad IRF5 tegevusse. "Tänu sellele on võimalik arendada uudne põletikuvastane ravi väga paljude erinevate haiguste jaoks," ütles Udalova.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099