Autor: Triin Tabur • 4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käivitus sild E-tervise ja lastehaigla digisaatekirja ja digiregistratuuri vahel

SA Tallina Lastehaigla infosüsteemis käivitus möödunud aasta lõpus uus võimalus – Digiregistratuur ja Digisaatekiri Tervise infosüsteemi kaudu.

Valminud on see SA Tallinna Lastehaigla, Eesti E-tervise Sihtasutuse ja AS Medisoft koostöös tänu Tallinna Lastehaigla poolt elluviidavale projektile "SA Tallinna Lastehaigla infosüsteemi liidestamine e-tervise infosüsteemidega - Tervise infosüsteemiga ja Retseptikeskusega". Projekti toetab rahaliselt Euroopa Regionaalarengu Fond.

Digiregistratuur võimaldab Tervise infosüsteemi kaudu broneerida aegu Tallinna Lastehaigla arstide vastuvõttudele. Aegu saab broneerida perearstide infosüsteemist Perearst 2 ja haigla infosüsteemist LIISA. Teised raviasutused saavad seda võimalust kasutada siis, kui nende infosüsteemid on liidestunud Digiregistratuuriga Tervise infosüsteemis. Patsientidel avaneb võimalus aegu broneerida siis, kui käivitub Tervise infosüsteemi Patsiendiportaalis Digiregistratuur.Digisaatekirja lahendus võimaldab elektrooniliste saatekirjade ning nendele vastuste vahetamist perearstide ja eriarstide (haiglate) vahel. Digisaatekirjale saab lisada erinevaid terviseandmeid, teostatud analüüside ja uuringute tulemusi. Koostatud digisaatekirjaga saab patsient tutvuda patsiendiportaalis.Esimesena broneeris loodud süsteemi kaudu Tallinna Lastehaiglasse patsiendile vastuvõtuaja ja edastas digisaatekirja perearstikeskuse „Terve laps“ perearst Tatjana Tamm.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099