Autor: Violetta Riidas • 8. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proviisoritudeng asendusapteekrina: kas peaks õigusi juurde andma?

Kuigi tudengid ise seda sooviks, ei võimalda praegune seadusandlus proviisoritudengeid apteeki asendustööjõuna tööle võtta. Apteekrite liit ei toeta tudengite õiguste laiendamist antud küsimuses.

Eelmisel nädalal toimunud apteekrite konverentsil kerkis terava arutelu teemana üles tudengi õiguste teema: kas proviisoritudengitel peaks olema õigus asendada proviisorit apteegis? Kui Greete Kase Tartu Ülikooli Rohuteaduse seltsist toetas proviisoriõiguste laiendamist, siis Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv oli sellele vastu, vahendas Med24.

"Olen ise näinud kaubanduskeskuse apteegis õhtuti ainsa töötajana näinud tudengit, kellele rinnas silt "praktikant". Samamoodi võiks tudengid meid teeninda perearsti või juristi juures. Apteekrite liit ei toeta sedasi iseseisvat apteegis töötamist," ütles Kaidi Sarv.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099