Autor: Triin Tabur • 18. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametnik: kogenud eriarst võiks saada kolm keskmist palka

Arstid on ühed vähesed hästimakstud ja haritud inimesed, kellel möödnud masuaastal sissetulek märkimisväärselt ei langenudki. Kui keskmiselt teenib Eesti tohter brutopalgana pisut üle 25 tuhande krooni kuus, siis paremad saavad neist hoopis rohkem.

Tervise Arengu Instituudi andmeil oli täistööajaga töötava Eesti arsti keskmine kuupalk koos kõigi lisatasudega mullu 25 343 krooni, vahendas tarbija24 uudistesaadet Reporter.

«Kui see tõesti oleks keskmine palk normaalse töö eest, siis oleks see täiesti piisav. Aga tegelikult on see keskmine palk üks asi ja tegelik palk teine asi. Tegelik palk on umbes 21 tuhat, see on see, mida arst saab keskmiselt 40-tunnise töönädala eest. Keskmise palga taga on peidetud ületunni töö ja nn intensiivsus, millega peidetakse ületunni tööd,» ütles kirurg Andres Kork.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099