Autor: Triin Tabur • 18. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kork: eraäri vähendab haigekassa järjekorda

Eestis on vähemalt sadakond arsti, kes põhitöö kõrvalt Põhja-Eesti Regionaalhaiglas või Tartu Ülikooli Kliinikumis peavad ka tulusat eraäri.

Nemad peavad oma erakliinikuid ja võtavad teenitud raha enamasti välja dividendidena. Need summad tõusevad aeg-ajalt koguni miljonitesse kroonidesse.

«Ma ei näe selles midagi halba. Praegu on kaks võimalust. Kuna haigekassa rahad on kõvasti kokku tõmbunud, siis kas arst teeb selles mahus töö ära, mis haigekassa maksab, haiglas ja puhkab kodus või teine võimalus, et kui tal on jõudu, abistab ta maksulisi patsiente väljaspool tavalist tööaega,» rääkis kirurg Andres Kork Reporterile tarbija24.ee vahendusel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099