Autor: Triin Tabur • 22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kirurg Ameerikas: vahel tuleb uskuda ka imedesse

Peep Talvingu karjäär on olnud väga rahvusvaheline: Haapsalu poiss alustas õpinguid Tartu Ülikoolis ja jätkas Rootsis, edasi tuli töö New Yorgis, siis Kaplinnas Lõuna-Aafrikas ja praegu tegeleb ta õpetamise, ravimise ja teadustööga Los Angeleses (LA).

Teda on alati tõmmanud kohad, kus saab end täielikult proovile panna ja pidevaid kriise lahendada. Doktor Talving on avaldanud arvukalt artikleid maailma teadusajakirjades, lisaks on ta kirjutanud oma kogemustest mitmeid peatükke traumakirurgide käsiraamatutesse ja ennekõike hinnatakse tema teadmisi teravtraumade alal, vahendas teadus.err.ee Veebiakadeemiat.

“Ma usun, et inimese organism töötab teatud reeglite järgi. Vahest toimub imesid," ütles Talving. Ta tõi näiteks ühe ette tulnud imedest. Üks 60-aastane mees, kes oli hüpanud alla viiendalt korruselt, saabus südameseiskumisega haiglasse ja talle tehti torakotoomia, avatud südamemassaaž aordiklemm peal. Samal ajal tuli sisse teine torakotoomia, teine südamevigastus kõrvalvoodisse, erakorralise meditsiini osakonnas. Selle 60-aastase mehe süda oli seiskunud. "Kogu tiim läks uue südamevigastuse juurde ja hakkasid seda opereerima, koristaja läks puhastama põrandat selle haige juurde, keda esimesena opereeriti ja vaatas üle serva kardina tagant ja nägi südant löömas ja ütles siis tiimile, et kuulge, et teil on küll aordiklemmi peal, aga süda hakkas taas lööma ja tiim läks tagasi ja nad said selle südame käima ja see süda jäi käima ja see mees kirjutati haiglast välja," meenutas kirurg. "Ja vahest usume imedesse, jah."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099