Autor: Violetta Riidas • 15. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks kasvuhormooniga harva vahele jäädakse?

Väide loomuliku kasvuhormooni kõrgest tasemest töötab Andrus Veerpalu kahjuks, kirjutas Eesti Ekspress.

Miks on Andrus Veerpalu positiivses dopinguproovis kaks numbrilist näitu? Mida need numbrid tähendavad? Kas ja mille poolest erinevad loomulik ja "sünteetiline" kasvuhormoon ning kuidas on võimalik dopingutestiga kindlaks teha, et igas inimkehas sisalduva kasvuhormooni taset on kunstlikult tõstetud? Kuidas on võimalik, et aastaid on üritatud niisugust testi välja töötada ja nüüd lõpuks see õnnestus?

Kas "sünteetilise" kasvuhormooni tarvitamist paljastavat dopingutesti on võimalik petta ja mida selleks tegema peab?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099