Autor: Kadi Heinsalu • 27. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikontroll soovitab perearstide rahastamist muuta

Täna avalikustatud Riigikontrolli raportist perearstide töö kohta selguvad soovitused Eesti Haigekassa juhatuse esimehele muuta nende rahastamist ja täiendada rahaliselt kvaliteeditasusüsteemi.

Riigikontroll soovitas Eesti Haigekassa juhatuse esimehel muuta perearstide rahastamist, kaaludes uuringufondi raha suurendamist ja osa seni pearaha sees osutatavate teenuste eest eraldi tasumist. Lisaks soovitas Riigikontroll analüüsida, milliste tegevuste rahastamisega võiks täiendada perearstide kvaliteeditasusüsteemi.

Eesti Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov vastas, et aastate jooksul on analüüsitud uuringufondi kasutamist ja leitud, et fondi kasutamine sõltub perearsti ratsionaalsest ja kulutõhusast käitumisest. Juhatuse esimees lubas siiski jätkata perearstide uuringufondi kasutamise jälgimist. Haigekassal on kavas, lähtudes Eesti Perearstide Seltsi rahastamistingimuste muutmise ettepanekust, analüüsida perearstiabi hinnamudelit ning lisada kvaliteeditasu hulka mitmeid uusi tegevusi, lubas Danilov.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099