Ainult tellijatele
Autor: Triin Tabur • 28. aprill 2011
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hea kolesterooli kõrged tasemed võivad alandada soolevähi riski

Hea kolesterooli (HDL) kõrged tasemed vähendavad soolevähi tekkimise tõenäosust. Vastav seos avaldati ajakirjas Gut ning see ei sõltunud teistest potentsiaalselt vähkitekitavatest põletikumarkeritest veres, kirjutas teadus.err.ee.

Töö tulemused põhinesid vähi ja toitumise Euroopa uuringute programmi (EPIC) osalejate andmetel. Antud programm on fokusseeritud toitumise pikaajalise mõju uuringule vähi arengus, kusjuures käsitletakse enam kui poole miljoni inimese andmeid kümnes Euroopa riigis. Programmi raames võrreldi 1200 soolevähi patsiendi andmeid sama paljude tervete inimestega, kelle vanus, sugu ja rahvus olid sarnased. Osalejatelt võeti vereproove ning neid küsitleti ka toitumisharjumuste kohta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708