Autor: Triin Tabur • 28. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalda: perearstidele tuleb maal töötamine ahvatlevaks teha

Maapiirkondade perearstipuudust aitaks vältida see, kui teha sinna tööleminek noortele arstidele atraktiivseks, pakkudes neile elamispinda või muud tuge, leidis perearstide seltsi juht Ruth Kalda.

"See, miks noored arstid ei lähe maale perearstiks, on palju selles kinni, et maapiirkonnas elamine ja töötamine on palju keerukam kui linnas ja nagu riigikontrolli audit välja tõi, on nende nimistu väiksem, sissetulek väiksem ja maal on palju sotsiaalseid probleeme, millega tuleb iga päev tegeleda," rääkis Kalda ETV saates "Foorum".

Seetõttu peaks tema hinnangul pakkuma residentuuri lõpetanud noortele perearstidele elamispinda või kustutama nende õppelaenu ning selle võiks siduda kohustusega teatud aja seal piirkonnas töötada, vahendas err.ee. "Vastasel juhul noori arste üldse maale ei saa," tõdes perearst.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099