Autor: Merike Kungla • 13. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patsientide ühing: meie tervishoid on rahakeskne

Praegusest tervishoiusüsteemist puudub patsiendikesksus, on vaid rahakeskne lähenemine, sest kõik on üles ehitatud ärile ja äriseadustele, vahendas Tarbija24 patsientide esindusühingut.

Patsientide esindusühingu esindaja Anne Veskimeister ütles, et ümber tuleks vaadata kogu tervishoiusüsteemi loogika, mis on praegu pigem ravimikeskne, suurhaiglad on orienteerunud kallimate protseduuride soodustamisele ja haigekassalt raha väljapumpamisele, mitte patsientide parimale teenindamisele.

«Sootuks on unustatud, kelle jaoks see süsteem on püsti pandud. Muidugi on arste, kes töötavad südametunnistusega ega ole keskendunud peamiselt ravimifirmadele tehtavatele uuringutele, kuid paraku kipub süsteem kiiva rahateenimise nimel tegutsemise suunas,» selgitas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099