Autor: Triin Tabur • 17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Airi Põder pälvis kuningliku tunnustuste

Eestis tunnustatud dermatoveneroloog doktor Airi Põder pälvis sel teisipäeval Inglismaa kuningliku kolledži (Royal College of Physicians) tunnustuse ja võib uhkusega nüüdest kanda oma nime taga lühendit FRCP.

"Ma pean tunnistama, et ega ma päris põhjalikult selle ligi 600-aastase vanuse kolledži põhikirja väga täpselt lugenud ei olegi. Seda on mulle refereerinud juristist abikaasa, kui minult küsiti nõusolekut saada valitud selle asutuse liikmeks," selgitab dr Põder. "Küll tean kindlasti, et Suurbritannias on see väga tähtis institutsioon, sest nüüd kojujõudnuna leian ikka ja jälle mulle isiklikult mitte tuttavate, aga väga tuntud briti arstiteadlaste ja praktiseerivate arstide õnnitlusi."

Ta lisab, et talle, tagasihoidlikule eestlasele jääb väliskolleegide õnnitlustest mulje, nagu võitnuks ma loteriil terve varanduse. "Küllap see nii ongi, sest kolledži liikmeskond on aukartust äratav ja õigus kasutada oma nime taga lühendit FRCP avab ehk veel kiiremini uksed töökogemuste vahetamisel erialakolleegidega kogu maailmas. Ja mis suuremat varandust saab olla, kui inimesed, kes on su sõbrad ja mõttekaaslased ühtaegu," sõnab arst.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099