Autor: Triin Tabur • 14. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Doktor Ants Toi sai Toronto Ülikooli täisprofessoriks

Möödunud suvepäevil, kui Kanadas elav eestlasest arst dr Ants Toi reisis Eestimaa pinnal ja kogus oma isaga mälestuste varamusse meeldejäävaid hetki, saabus teade, et äraolekul oli teda ülendatud Toronto Ülikooli arstiteaduskonnas täisprofessoriks, kirjutas Eesti Elu.

Kuidas juhtus, et see ülendamine nii vaikselt toimus?

Arstide juures on selline akadeemiline tõus tihti vaikne toiming. Olen mitmeid aastaid õpetanud ja uurimistööd teinud ülikoolide haiglates ja samal ajal kuulunud mitme ülikooli arstiteaduse fakulteeti. See on nõutav. Aste – kas täis-, kaas- või abiprofessor - ei ole nii tähtis haiglatele ja arstiteaduslikele organisatsioonidele kui kohustused, töövõimalused ja akadeemiline tunnustus. Selline asjaolu erineb teistest fakulteetidest, milles akadeemiline aste määrab edasijõudmist, palka ja ka teisi tegureid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099