Autor: Triin Tabur • 25. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Professor Peep Palumaa valiti EMBO liikmeks

Tallinna Tehnikaülikooli geenitehnoloogia instituudi professor Peep Palumaa valiti esimese Eestis töötava teadlasena organisatsiooni EMBO eluaegseks liikmeks.

EMBO (The European Molecular Biology Organization – Euroopa Molekulaarbioloogia Organisatsioon) koondab 1500 tipploodusteadlast Euroopast ja mujalt maailmast. Liikmete hulgas on ka 57 nobelisti, sealhulgas 2011. aasta Nobeli preemia laureaadid füsioloogia- ja meditsiini alal Bruce A. Beutler ja Jules A. Hoffman.

Koos professor Palumaaga valiti sel sügisel EMBO liikmeks 46 teadlast 14 riigist. Eesti päritolu teadlastest kuulub EMBOsse ka professor Mart Saarma.EMBO liikmeks valimine annab tunnistust teadlase pühendumisest, tema uurimistöö kuulumisest tippteaduse valdkonda ja tähelepanuväärsetest saavutustest oma uurimisvaldkonnas. EMBO liikmeks valimise puhul peetakse oluliseks ka teadlase panust Euroopa ja rahvusvahelise teaduskoostöö arendamisele.EMBO liikmete uurimisvaldkondadeks on erinevad loodusteaduste harud biokeemiast ja struktuuribioloogiast geneetikani, rakubioloogiast immunoloogia ja arengubioloogiani.1500 liikmega organisatsioon EMBO edendab loodusteaduste uurimist Euroopas toetades andekaid teadlasi, teadlaste mobiilsust ja arendades Euroopa Liidu teaduspoliitikat. Organisatsioon pöörab erilist tähelepanu noorte andekate teadlaste arengu toetamisele.TTÜ geenitehnoloogia instituudi professor Peep Palumaa uurimisvaldkondadeks on biokeemia, biotehnoloogia ning struktuurne ja meditsiiniline metalloproteoomika.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099