Arstide sõltumatul täiendusfondil endiselt tulumaksustamise oht

Arstide liidu juurde kuuluval ja
ravimifirmadest otseselt sõltumatul Arstide Täienduskoolituse Fondil on
endiselt oht saada toetustele tulumaksustamise nõue.

Toetusfondi kohal lasub endiselt tulumaksustamise oht, rääkis arstide liidu tegevjuht Katrin Rehemaa. Stipendiumid on seni olnud tulumaksuvabad. "Nüüd tegutseb rahandusministeerium sihikindlalt selle nimel, et hakata arstide koolitusrahalt tulumaksu koguma. Maksu- ja tolliamet tühistas küll ühe fondilt tulumaksusoodustuse äravõtmise otsuse, kuid tegi kohe uue, leides, et arstide koolituse toetamine ei too üldsusele kasu," teatas Rehemaa.

Fond jagas eelmisel nädalal välja kaheksa stipendiumi, neist kolm arst-residentidele. Stipendiumide kogusumma on 3600 eurot.

Eesti Arstide Liidu stipendiumi saavad anestesioloog Peeter Tähepõld, dermatoveneroloog Ene Pärna ja kardioloog Külliki Karu Tartu Ülikooli Kliinikumist, Adeli Eesti taastusraviarst Varje-Riin Tuulik Leisi ning Medicumi gastroenteroloog Evi Soomeri.

Eesti Nooremarstide Ühingu stipendiaadid on kardioloogia resident Malle Helmdorf, ortopeedia resident Laura Villemson ja laborimeditsiini resident Liina Vassil.

Sihtasutuse Arstide Täienduskoolituse Fond asutas Eesti Arstide Liit 2001. aastal. Arstide rahvusvahelistel täienduskoolitustel osalemist on aastatel 2003–2010 rahastatud 156 stipendiumiga, kogusummas 1,3 miljonit krooni. Sel ja eelmisel aastal on fondi toetanud Sanofi-Aventis Estonia ja Eesti Arstide Liit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.