Autor: Kadi Heinsalu • 28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITK silmakliinik pälvis rahvusvahelise akrediteeringu

Euroopa oftalmoloogianõukogu tunnistas Brüsselis Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) silmakliiniku rahvusvahelise akrediteeringuga silmakeskuseks, mis annab kliinikule õpetava kliiniku staatuse.

Nüüdsest on Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinikul õpetava kliiniku staatus ja õigus koolitada nii Euroopa kui teiste riikide silmaspetsialiste. Vastav sertifikaat anti üle juunis Brüsselis Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliiniku juhatajale dr Artur Klettile.

Akrediteeringu põhjal on Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinik võrdsel tasemel Euroopa õpetavate kliinikutega. Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliiniku juhataja dr Artur Kletti sõnul on see õigus näiteks Inglismaal vaid ühel kliinikul, tuleval aastal kandideerib sellele staatusele Viini Ülikooli silmakliinik.Kletti sõnul on suure rahvusvahelise tunnustuse taga ühelt poolt silmakliiniku suur töö ja teisalt haigla toetav suhtumine, mis on andnud võimaluse investeerida kõige kaasaegsemasse tehnoloogiasse.„Tänu tehnoloogiale oleme viimastel aastatel saanud kasutada kõige uuemaid ravimeetodeid,“ sõnas Klett, lisades, et teine suur investeering on tehtud inimestesse, kes on saanud haigla toetusel koolituse suuremates Lääne-Euroopa keskustes. Tehnoloogia ja koolituste tulemusena on silmakliinikus kiirelt arenenud silma võrkkesta kirurgia, silmaonkoloogia, kataraktikirurgia, plastiline rekonstruktiivne kirurgia ja laste silmahaiguste erialad.Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliinik on rahvusvaheliselt tunnustatud keskus olnud ligi 20 aastat ja siin ravitakse ka välisriikide patsiente. 2010. aastal viibis silmakliinikus haiglaravil kokku 1223 patsienti, sh 119 last. Eelmisel aastal tehti silmakliinikus 7654 operatsiooni, neist 1347 haigla statsionaaris ja 5161 päevaravis ning 4663 katarakti operatsiooni päevaravis. 2010. aastal tehti silmapolikliinikus 83 987 ambulatoorselt visiiti.Ida-Tallinna Keskhaigla silmakliiniku suuremateks koostööpartneriteks väljaspool Eestit on Läti ja Leedu Ülikooli kliinikumid, Helsinki Ülikooli kliinik, Hamburgi, Münsteri, Ulmi, Rostocki ülikooli kliinikumid, Zürichi kliinik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099