Autor: Merike Kungla • 19. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurooplaste suur rasvase toidu ja alkoholi isu olla geneetiline paratamatus

Eurooplased on võrreldes mujal (va USAs) elavate inimestega suuremad rasvaste toitude sööjad ja alkohoolsete jookide tarvitajad, kuna sellisteks on geneetiliselt arenetud, vahendab Forte ajalehte The Independent.

Aberdeeni ülikooli teadlased tuvastasid geneetilise lüliti DNAs, mis kontrollib galaniini geeni. Viimane lülitatakse sisse aju osas nimega hüpotalamus, mis reguleerib söögiisu ja janu. Aasias elavatel inimestel toimis ühendus selle lüliti vahendusel eurooplastega võrreldes hoopis laisemalt, mistõttu polnud isu ja janu võrreldaval tasemel.

Ajalooliselt on rasvast toitu söövad ja alkoholi tarbivad inimesed karmidele tingimustele, näiteks külmade talvede suhtes vastupidavamad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099