Autor: Triin Tabur • 4. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mathiesen: ülikallid ravijuhud ei ole üksikute privileeg

Selle aasta esimese kuue kuuga on neid olnud 55, kuid lõplikuks ei saa seda numbrit pidada, sest kõik esimese poolaasta raviarved ei ole haigekassasse veel laekunud, rääkis kassa juhatuse liige Mari Mathiesen.

Möödunud aastal oli kalleid, üle 32 000 euro (500 000 krooni) maksvaid ravijuhte 113, vahendas E24.

«Ülikallid ravijuhud pole paraku mingi haruldus ja need ei ole ka üksikute patsientide privileeg,» ütles Mathiesen. «Tervishoiuteenuseid osutatakse lähtuvalt kindlustatu tervislikust seisundist tingitud vajadusest, mitte selleks kuluvast rahasummast,» lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099