Autor: Violetta Riidas • 23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Beebipillide laialdane tarvitamine tekitab probleeme ka Läänemeres

Aasta alguses kirjutas Briti tabloid Daily Mail uuringust, mille järgi mõjutab beebipillide ja hormoonasendusravi laialdane kasutamine kalasid ja nende paljunemist. Täna hommikul Vikerraadios kõnelenud merebioloogi sõnul on sama probleemi täheldatud ka Läänemeres.

Merebioloogi ja õppejõu Kai Künnis-Beresi sõnul on Läänemere kaitsmisel praegu käes aeg, mil tuleb hakata mõtlema uute kaitsemeetmete peale. Enam ei ole probleemiks suured reostajad nagu tööstused ja puhastamata solgivesi, uued reostajad on hoopis salakavalamad ja silmale nähtamatud, vahendas Tarbija24.

«Selliseid ühendeid on meil igapäevaelus juba väga palju kasutusel, siia hulka kuulub olmekeemia, siia hulka kuuluvad ravimid. Väga salakavalad on näiteks hormoonid, mida tänapäeval inimesed juba üsna palju kasutavad. Kõik arenenud riikide naised reguleerivad oma peret beebipillidega, aga loodus ei ole loonud hormooni selleks, et seda suu kaudu sisse võtta,» rääkis teadlane.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099