Autor: Merike Kungla • 26. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Evelin Ilves: perearste halvustatakse teenimatult

Presidendiproua Evelin Ilves kirjutab, et perearstid saavad Eestis teenimatult halva suhtumise osaliseks, kirjutab Delfi.

"Meil olla perearstid meedikute alamklass, kes töötavad "põllul" ühestki erialast sügavamalt teadmata. Raiskavad raviraha ja maksavad endale röövellikke dividende. Nende juurde peab saama aja kohe ja terveks kah kohe, kui ei saa, on muidugi arst süüdi," kirjeldab ta.

"Suurim erinevus meie ja Soome vahel olevat suhtumises. Seal olevat perearst spetsialist nagu iga eriarstki. Teda austatakse ja tema tööd peetakse väärikaks. Seda nii patsientide kui ka eriarstidest kolleegide poolt. See kajastub töö sisus ja koormuses. Lausa imelik olevat olevat kell neli töölt koju minna ja aduda, et ülejäänud aeg on vaba, kuulubki täitsa sulle enesele," kirjutab Evelin Ilves värskes Eesti Naises.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099