Autor: Violetta Riidas • 14. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ennet: me ei tea, kas alkoholi reklaamikeeld mõjub või mitte

Psühhiaater Jüri Enneti sõnul ei saa me enne teada, kas alkoholireklaami keeld mõjub, kui me pole seda praktikas katsetanud, kirjutas Õhtuleht.

Reklaamitegemise põhimõte näeb ette, et reklaamitakse seda, mis raha tagasi toob. Mitte üks ärimees ei paiguta ühte dollarit ka sinna, kust see tagasi ei too. Isegi hullumajas pole selliseid tegelasi. Küsimus on selles, kas ühiskond üldse tahab, et alkoholi tarbimine väheneks. Julma naljana öeldes on alkoholi täis keha puhul ainus positiivne moment selles, et enne matmist säilib see kauem. Aga see võit on ka ainult mõni tund.

Teadlased on välja arvutanud, et kui ühiskonnas tarbitakse täiskasvanud elaniku kohta alla viie liitri absoluutset alkoholi, on see ühiskond jätkusuutlik. 5–10 liitri puhul on juba probleeme, üle 10 liitri tarvitavas ühiskonnas on olukord katastroofiline. Eestis on see näitaja üle 10 liitri. 86% kuritegudest pannakse Eestis toime alkoholi- või narkojoobes. Lisaks roolijoodiklus, perevägivald jms. Arvestades olukorda, ei peaks meil olema ametis mitte peaminister, vaid ülemminister meditsiinilistes ja narkoküsimustes. Ja tema asetäitja tegeleb siis muude küsimustega. Sest joomise kõrval, mis meie rahva hävitab, on muud küsimused teisejärgulised.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099